Nekazaritza sektorea

LABORLAN Empresak Programa

Ostalaritza sektorekoaren  alorrean dagoen pertsonal kualifikatuen eskari altua ikusita, LaborLan Proiektuak sektorean espezializatutako enplegu-formazio programa eskaintzen du.

Barra/aretoko zerbitzari profesionala, pisu/gelako mikro kredentzialarekin

Programa hau sortu da elkarlanean Euskadiko Elikadura Klusterra Enpresa Elkartearekin (BASQUE FOOD CLUSTER), sektorean ordezkaritza handiena duen Bizkaiko erakundea, funtsezkoa sektorearen premiak detektatzeko eta profil eta gaitasun profesionalen eskaera eta eskaintza egokitzen laguntzeko.

Parte-hartzaileek honako prestakuntza hau egin dute:

  • Barra/aretoko zerbitzari profesionala izateko prestakuntza teoriko-praktikoa (140 h).
    • Arau eta baldintza higieniko-sanitarioak jatetxeetan. Elikagaien manipulazioa.
    • Zerbitzu aurrekoa, elikagai eta edarien oinarrizko zerbitzua eta zerbitzu ondokoa jatetxean.
    • Elikagaien eta edarien hornidura eta biltegiratzea.
    • Edariak eta janari lasterrak prestatzea eta zerbitzatzea barran, koktelak, urdaiazpiko mozketa, ardo dastatzea eta uztartzeak.
    • Aholkuak bezeroari.
  • Pisu/gelako zerbitzari profesionala izateko prestakuntza teoriko-praktikoa (40 h).
    • Officea hornitzea eta antolatzea hotel eta alojamenduetan.
    • Pisuen eta eremu komunen garbiketa eta prestaketa hotel eta alojamenduetan, eta gelen mantentze-lana estandar teknikoen bidez. Kalte eta matxuren berri ematea eta establezimenduan ahaztutako objektuak kudeatzea.
    • Bezeroaren arreta, arropa garbitzea, lisatzea eta konpontzea, hotel eta alojamenduetan.
  • Zeharkako gaitasunen modulua: gaitasun digitalak eta lan orientazioa eta aktibazioa (40 h).

Prestakuntza-programarekin lankidetzan aritzeko, Laborlaneko parte-hartzaileei esperientzia profesionala eskaini behar zaie gutxienez 3 hilabeteko lan-kontratu baten bidez. Horretarako, Eskaera Inprimakia bete behar da.

Erakunde laguntzailea